Påklädd?

Bisse börjar bli mer och mer petig vad gäller kläderna som ska på. Helst vill han bara gå i jeans och T-shirt, men det är ju liiiite för kallt för det nu när det är frost på morgonen. Men han har accepterat sin nya jacka från Pomp de Lux (alla tre killar har likadana till Magnus förtret) och igår hittade jag skalbyxor på H&M i ungefär samma färg så det kan nog bli snyggt ihop. Det gäller ju bara att ungen tar dem på sig...
 
 
Jag har ju full förståelse för att skolans personal inte kan springa runt och kontrollera vad barnen har på sig på samma sätt som på förskolan så jag hoppas att Bisse tar åt sig av mina förmaningar vad gäller kläder som ska vara på när han går ut på rasterna.
 
Appropå kläder i skolan, så glömde jag helt bort idag att skicka med Bisses gympakläder! Så pinsamt och irriterande! Jag tänkte på det igårkväll, men av någon anledning så la jag inte fram dem vid dörren som jag vet att jag (eller Magnus) måste göra för att de ska kommas ihåg. Jaja, gjort är gjort och jag kan väl förvänta mig en utskällning av butter 6,5-åring i eftermiddag. ;)
 
 
 
Barn & Familj | | Kommentera |

Min lunch

Idag hade jag med mig rökt makrill och äggröra till lunch. Mumsigt, men tyvärr så finns det inte mycket värre (matmässigt) för mig än att få fiskben i munnen. 😖 Det förstör verkligen hela min måltid och det va precis det som hände idag. Så det blev äggröra till lunch istället idag...

Men på lunchpromenaden gick jag till mitt björnbärsställe och plockade lite efterrätt så det blev en bra lunch ändå. Och strax ska Magnus skämma bort oss med rullader så det går verkligen ingen nöd på mig! 😄Allmänt, Mat & Recept | | 5 kommentarer |

Mör

I onsdags var jag i stallet hos Walette. Trots att det regnade lite grann bestämde jag mig för att rida ut en sväng på småvägarna i området.
När jag ridit i 20-30 minuter fick vi syn på en älg (älgkalv?) ca 100 m bort på ett fält och Walette blev helt ifrån sig! Hon blev så jäkla rädd och jag blev riktigt nervös. Och när älgen tog några steg i vår riktning trodde jag att jag skulle åka i backen eller att hästen skulle dra till skogs (med eller utan mig) så snabb som en vessla var jag av och höll krampaktigt i tyglarna för att hon inte skulle slita sig.
 
 
Jag uppskattar att älgen var en fjolårskalv i den här storleken, men hade lite annat att tänka på så jag vet inte riktigt. (Detta är inte min bild. Den är lånad från www.nallo2.se)
 
Sen blev det till att försöka traska hemåt. Att komma upp i sadeln igen var inte att tänka på så det var bara att gå till fots. Ni som någon gång tagit en promenad i ridstövlar och sporrar vet att detta inte är helt optimalt för fötterna... Det blev härliga blåsor och skavsår så jag fasar lite för att ta på mig stövlarna imorgon.
Hur som helst kom vi hem till slut, Walette stress-studsade hela vägen så vi var lika svettiga båda två när vi kom tillbaka. Så typiskt när ridturen började så mysigt och harmoniskt!
 
Förutom skavsåren på fötterna känns kroppen riktigt stel och mör idag. Höger armbåge tog en del stryk av att mota bort 500 kg häst som helst ville krypa upp i mitt knä och gömma sig, men jag hoppas det går över snart. Nu ska jag ta min lunchpromenad (som jag slarvat med det sista) och försöka mjuka upp mig lite grann.
 
 
Ridning & Hästar | | 2 kommentarer |
Upp