Gröna fingrar?

I våras va jag på ett seminarium om orkidéer och lärde mig ett och annat. Mina brudorkidéer blommar ju titt som tätt, somliga oftare och mer riktigt än andra. För att utmana mina eventuellt gröna fingrar köpte jag i samband med seminariet två lite svårare orkidésorter, en pajasorkidé och en cymbidium.
Dessa har lite större krav på skötsel än mitt tidigare "vattna ibland"-beteende. De vill bl.a ha näring i vattnet varannan vattning (det vill förresten gärna även brudorkidéer ha, men de är inte lika kinkiga) och cymbidiumorkidén vill flytta ut under sommaren. Jag har verkligen försökt att följa expertens alla råd och därför blev jag ju så glad när jag såg nya "bulber" på både pajasen och cymbidiumorkidén. Nu hoppas jag att det är nya blommor som är på väg fram!

Visste ni förresten att vanliga orkidéer, brudorkidéer, inte vill flytta ut på sommaren? Det gör dem "förvirrade" och växten går i dvala, dvs att det tar ännu längre tid till nästa blomning. Ljus (inte direkt solljus) och jämn temperatur är vad de vill ha. Och vattna när rötterna i botten på krukan blivit grå, då har växten torkat ut, vilket den vill göra mellan vattningarna. Det är därför så gott som alla brudorkidéer står i en genomskinlig innerkruka.

Hus & Inredning | | En kommentar |

Tjejkväll

Maken blev hastigt och lustigt inbjuden på grabbkväll så jag bestämde mig för att ha en myskväll själv. Laddade upp med en brasa i kaminen, goda ostar, kex, lite ölkorv, chips och vin. Låter som värsta svullarpartyt, men jag höll mig rätt så bra. 😉 Hyrde en film som jag velat se länge, men som Magnus vägrat, New Year's Eve. En stjärnspäckad rulle som va helt ok.

Imorgon bär det av på 7-årskalas så nu ska jag nog natta mig själv.

Allmänt | | En kommentar |

Ang Missoni

Jag va ju förresten på Lindex i tisdags och kollade in Missoni-kollektionen. Det var ganska utplockat, men inte helt. Det fanns ganska mycket kvar i min storlek, och även om det va fina plagg var det inget som fick följa med mig hem. Inte ens BH:n och trosorna som jag gillat sen pressbilderna släpptes. Ingenting lockade tillräckligt och jag trodde att jag kanske skulle ändra mig när jag kom hem, men det har jag fortfarande inte gjort. Känns riktigt bra att inte köpa enbart för köpandets skull.

Emma Gillar | | Kommentera |
Upp