Snögubbe

(null)
(null)
Två tredjedelar av firma Stök & Brôt AB byggde en snögubbe ihop med Mommi och mig igår. Blött, men mysigt! Och det hela avslutades med snöbollskrig!
Felix är lite sur på mig och Magnus att vi knappt har någon gräsmatta kvar på tomten, så det känns extra viktigt att faktiskt visa honom hur enkelt vi kan gå till lekplatsens gräsmatta precis utanför och leka. Han är dessvärre fortfarande inte övertygad utan tycker att man ska ha en gräsmatta oavsett om den används eller ej.
 
Den resterande lilla gräsplätten som finns kvar vid badtunnan funderar jag på om man inte ska försöka omvandla till ett område med marktäckare som inte behöver klippas. Att hålla på med en gräsklippare på de få kvadratmeter som är kvar känns rätt fånigt. Tanken är att det då ska vara växter som tål att trampas på eller att vi lägger ut trampstenar. Jag tror att det kan bli riktigt bra. Frågan är bara vilken eller vilka växter vi ska välja...
 
Barn & Familj, Trädgård | | Kommentera |

Precis i tid

(null)
(null)
(null)
I lördags murade Magnus och hans bror upp muren för växthuset.Det snöade lite på morgonen och mer snö utlovades senare på eftermiddagen så de jobbade under tidspress. Men vilket jobb de gjorde! Det blev hur bra som helst. Nästa del i projektet blir att putsa muren så att växthusbyggarna kan komma och göra monteringen i december när muren brunnit ordentligt.
 
Och det är så otroligt roligt att börja ana hur det kommer bli! Nu ska vi bara bestämma vilken färg det ska bli på muren (det lutar åt ljusgrått), vilken sorts golv vi ska ha inne (förmodligen stora betongplattor) och vilken typ av möbler som passar syftet bäst. Möbelvalet får dock vänta tills i vår.
 
Trädgård | | Kommentera |

Spaden i marken

(null)

Nu händer det grejer! Magnus har bokstavligen satt spaden i marken och påbörjat vår resa mot ett växthus. Han har fixat med grävare som grävt bort gräsmattan, fyllt med makadam och grus för att sedan ihop med sin bror gjuta en sula. I helgen ska vi mura upp muren som växthuset ska stå på. Det kommer bli så bra!
 
Växthuset som vi har köpt är vitlackerat, 14m² stort och kommer från Willab. Jag är säker på att det kommer passa bra in i vår lilla trädgård och mot vårt hus. Felix är dock lite ledsen över att vi inte kommer ha kvar så mycket gräsmatta. :/

Det ska verkligen bli spännande att bli med växthus! Förhoppningsvis kan det ge min odling av mer värmekrävande grönsaker och frukter till mycket bättre resultat. Och eftersom planen är att vi även ska kunna använda växthuset som ett uterum hoppas jag att det ska bli många mysiga kvällar där med doften av tomater och citroner i näsan. 

Trädgård | | Kommentera |
Upp