God morgon fredag!

Idag är jag otroligt seg och har svårt att hålla ögonen öppna trots att jag la mig tidigare än vanligt igår. Kanske hänger ihop med att jag vaknade av en mardröm som handlade om barnen imorse?

Igårkväll tog jag iallafall med mig major Kalsong till IKEA för att bunkra upp med ljus, servetter och annat bra att ha. Majoren skuttade glatt in i Småland och ville inte gå hem, men efter ett löfte om glass kom han till slut. 


Glassmys med en av de bästa! ❤️

När vi kom hem insåg jag att jag drabbats av någon slags julpanik för jag hade köpt alldeles för många doftljus med äpple- och kaneldoft. Hoppas våra gäster gillar doftljus... 😳

Idag ska några saker monteras, lite tvätt ska vikas och ikväll kommer mamma på middag. Blir nog en riktigt mysig dag. 

Jag ska också fortsätta med mitt julgransprojekt. Vi brukar alltid ha en ädelgran eftersom de barrar mycket mindre än de traditionella, men när jag skulle handla granen häromdagen kunde jag inte motstå doften från de vanliga! Så med en vanlig gran i näven fick jag en crash course i granhantering av försäljaren. 
Första natten skulle granen (som försäljaren kallade han?!) bo i en hink med vatten i vårt uterum för att sedan flytta in i förrådet till lördag eller söndag, fortfarande stående i en hink. Sedan när den kommer in i huset ska den vattnas, vattnas och åter vattnas för att inte släppa så mycket barr. 
Och med tanke på att fänrik Fjun knappast kommer kunna låta den få stå ifred så räcker det kanske med att ha den inne ett par dagar. 😱 


Allmänt, Barn & Familj, Emma Gillar | | Kommentera |

Modersoro

Läste detta på mamma(föräldra)bloggen hormonerhemorojder.com och skrattade högt i säkert 5 minuter, så klockrent!

Topp 5 i modersoro:

5. Att mitt barn drabbas ska drabbas av allvarlig skada eller sjukdom.
4. Att mitt barn drabbas ska drabbas av allvarlig skada eller sjukdom.
3. Att mitt barn drabbas ska drabbas av allvarlig skada eller sjukdom.
2. Att mitt barn drabbas ska drabbas av allvarlig skada eller sjukdom.
1. Att mitt barn ska söka till Paradise Hotel. Och bli antagen.


Allmänt | | Kommentera |

Saffranssnaps

Julstöket fortskrider. Igår fixade Magnus snapsen som ska avnjutas på julafton. Ett enkelt recept, men ack så gott!

Magnus tog en flaska Brännvin Special stoppade ner 2 långa kanelstänger, 2 matskedar socker, 1/2 påse saffran och skalet från en apelsin. Nu ska det få stå och gôtta sig till på tisdag, då ska den silas och läggas på kylning. 


Det pratas ju mycket om att alla barn förtjänar en vit jul och det håller jag till viss del med om. Jag tycker aldrig att barn ska vistas bland fulla och omdömeslösa vuxna, men samtidigt så tycker jag att en (eller två) snaps till julmaten, vin och glögg absolut kan få drickas. Dubbelmoral säger vissa, men det tycker inte jag. Det handlar väl om att använda huvudet och det lilla vett som finns där inne?
Hos oss är jul en fest, men ingen fyllefest. Jag är helt emot groggande och supande på julafton! Enligt min mening hör det inte ihop. 

Med det sagt så hoppas jag att inga barn ska utsättas för fulla vuxna varken på jul eller någon annan dag.
Mat & Recept | | En kommentar |
Upp