Mamman bestämmer. Inte.When life gives me bananas, I give life kladd!

Frågor på det?

Kämpandet med att få unge herr Linus att äta något annat än bröstmjölk och ersättning går vidare. Idag har han ätit 2 skedar gröt, 1,5 skedar katrinplommonpuré samt smetat ut 1/2 banan över sig själv, stolen samt kastat tuggade bananbitar på golvet. Suck. 

Imorgon ska han nog få prova vanlig välling så kanske han får smak på något annat. 

I övrigt så hoppas jag också att han sover liiiiiite längre än till 04 imorgon! Det har varit en lång dag kan man säga. 

Han satte alltså igång morgonreväljen runt fyra imorse, jag trodde naivt att han ville ha ett nattmål och ammade honom. När han inte blev helt nöjd hasade jag ner till köket och skakade ihop en flaska ersättning. Med den i magen och en torr blöja var jag övertygad om att han skulle somna om, men icke. Han var färdig med sovandet och istället gick vi för att leka. 

Runt sex började han gnugga ögonen och jag hoppades på en timmes sömn innan det var dags att dra igång morgonbestyren för de övriga trupperna, men jag hade fel igen. Istället var det dags för fänriken att gunga i babysittern. Att mamman skulle blunda samtidigt var otänkbart. 

Vi somnade dock synkat, han i babysittern och jag i soffan, mellan 06.50 och 07.05. Wow! Sen vaknade vi båda två av kapten Blöjas kvittrande stämma som glatt lekte med bilarna och skrattade till Bolibompa

Så jag klagar alltså inte nu på mina glada morgonpigga barn, nej, jag önskar bara att de ska va glada lite senare. Fram till senare får de gärna sova. 😁
Allmänt, Barn & Familj | | En kommentar |

Förberedelser

Imorgon ska det firas Halloween på förskolan och majoren och kaptenen har förberett sig. Halloween-kläderna ska "testköras" inför festen vi ska på på lördag. 
Kapten Felix var först mycket skeptisk till att bli ett litet monster, märkligt nog, men till slut fick tröjan komma på och han satte händerna i sidorna och gav mig en riktig monsterblick. 
Vincent undrade om det inte fanns kläder med brinnande skelett på. Osäker på vad han egentligen menade svarade jag snabbt nej och han nöjde sig med det. Puh! Ibland ska man ha tur. 😉

Fänriken får vänta med att ta på sin dräkt till på lördag, men jag kan avslöja att han kommer bli den sötaste kattungen någonsin! ❤️Med en Superman-outfit i reserv om olyckan är framme...Allmänt, Barn & Familj | Halloween, barn, familj, fest | | Kommentera |

Halvår

Idag blev vår lilla plutt 6 månader! ❤️ Att säga att tiden går för fort börjar ju bli rätt utslitet, men så är verkligen fallet!

Gårdagen spenderade vår fänrik Fjun med att tävla mot sina bröder i SM i gnäll och vann helt överlägset! Detta tävlande tog tydligen på krafterna för idag har det sovits gott flera gånger och humöret har varit mycket bättre. (Tack och lov!)

Så vi har alltså haft ståndsmässigt firande av halvårsdagen på flera sätt bl. a. med att smaka på amerikanska pannkakor, lekt tittut, sjungit "I ett hus" (Felix önskemål, men ändå) ett oändligt antal gånger och titta på oss själva i spegeln. En rätt vanlig dag alltså, men ändå lite speciell. 

Imorgon ska vi till BVC för vägning och mätning. Ska bli spännande att se hur kurvan ser ut nu när han äter ersättning och bara ammar som "mellanmål". Allmänt, Barn & Familj | | Kommentera |
Upp