Dåligt samvete?

Jag mår illa och var nära att börja gråta när jag var nere i vårt lilla centrum med Liten. Eftersom det regnade lite grann sökte sig de flesta människorna in under tak och samlades på en ganska liten yta. 
Det var längesen jag såg så många utslagna människor på ett och samma ställe! Tänk att det fanns så många i vårt lilla samhälle, det hade jag faktiskt ingen aning om. Naivt, jag vet, men det är väl så att man inte gärna ser det dåliga runt sig. Inte jag iallafall.

En man stod och grävde i en askkopp efter fimpar och det gjorde mig så ont att se! Jag visste inte hur jag skulle reagera för det gjorde mig så illa berörd att se en människa som förmodligen en gång varit stolt och stark stå där med smutsiga händer söka efter minsta lilla cigarettstump.
Först tänkte jag ge honom pengar till att köpa egna cigaretter eller gå in i kiosken brevid och köpa ett paket åt 
honom, men ändrade mig rätt snabbt för jag vill inte främja rökning. Istället gick jag bara min väg med tårar i ögonen.
Det är inte lätt att va snäll när inget av de givna alternativen gynnar mottagaren...
För stunden hade han ju mått bättre av att få röka en cigarett, men i det långa loppet är det ju dåligt för honom.

Snacka om att han satte mig i ett dilemma utan att ens veta om det! Stackars man!

Det tog lång tid innan illamåendet och min skamsenhet över hur bra jag har det och hur dåligt så många andra har det lagt sig, men nu känns det lite bättre. Bör man ha dåligt samvee för att man har det bra?
Allmänt | | 2 kommentarer |

Små skor

Idag har jag äntligen hittat och köpt skor till Liten som han kan ha på bröllopet, kommande studentfirade och förhoppningsvis hela sommaren. De är så fina! Precis såna jag ville att han skulle ha. Kändes så onödigt att köpa "finskor" som han bara skulle använt ett fåtal gånger plus att jag inte tycker att de är speciellt fina. 
Vill inte att min lilla goding ska gå i "gubbskor". Det kommer han förmodligen att göra tillräckligt i sina dar ändå.
Känns skönt att hela hans outfit är klar nu. Byxorna har ite kommit med Posten ännu, men så fort de gjort de ska allt provas så vi inte står där på bröllopsdagen med t.ex. för liten skjorta! Det hade ju varit katastrof! Men nu känns iallafall den biten lugn.

Skor från Kavat

Små skor från Kavat

Fortsättning följer!
Skor | | Kommentera |

Tisdag

Har fått gjort lite bröllopsbestyr idag. Har bland annat hämtat klänningen och anmälningslistan hos mamma. Nu kan beställningen göras till kocken och mina kollegor kan hjälpa mig med klänningen. 

Jag har också bokat in en "nageldejt" med med en väninna som ska hjälpa mig med mina naglar. Jag är nämligen fullkomligt värdelös på allt som har med naglar (och hår) att göra. Det är därför mina naglar alltid är kortklippta och sällan har annat än genomskinligt lack...

Hade ju även tänkt att ta Lilleman till Öppna Förskolan idag, men det känns inte helt schysst att komma dit och sprida förkylningsbaciller. Förhoppningsvis kan vi gå imorgon eller på fredag annars får det bli nästa vecka. Men han skulle definitivt behöva rasa av sig ordentligt för han är alldeles sjövild här hemma! Vi gjorde ett försök att leka lite i sandlådan efter att vi hämtat klänningen, men vårvärmen är som bortblåst så det blev ingen  långvarig lek.
Hoppas solen kommer tillbaka snart så det kan bli mer utelek och så att trädgårdsprojektet kan fortsätta!

Allmänt | | Kommentera |
Upp