Rörelseglädje

Att få barnen att röra på sig tycker jag kan va svårt. Kanske mest för att jag tycker det är svårt att få mig själv att röra på mig... Jag vet ju att det inte räcker med att slita hund några timmar i veckan på gymmet utan jag behöver mer frisk luft och även lite fler pulshöjande tillfällen, typ PW:s eller joggingrundor.
Därför blev jag s himla glad när Vincent ville prova på parkour och sedan även fortsätta! Det är en kille från Gaza som flyttat till Stenungsund och ihop med två andra dragit igång en parkourförening i Stenungsund. Jätteroligt!
 
Nu får vi börja fixa lite hinder och annat på lekplatsen så Vincent kan gå ut och hoppa. Och lite sugen blir jag på att testa. Kanske blir det en vuxennybörjargrupp till hösten som en ovig och försiktig mamma kan va med på?
 
 Ahmad hoppar i Gaza
Barn & Familj, Kropp & Träning | | Kommentera |

Bio

Biofilmen blev mycket uppskattat av 2/4 besökare. Vincent och Felix var som klistrade framför Lego Batman. Vincent bredde ut sig i en av sofforna vi hade bokat och bara njöt! 😍

Linus tappade intresset rätt snabbt och jag drabbades av plötslig sömnsjuka och ville bara blunda. Men det va en mysig utflykt. 

Hemma hade jag förberett pizzadeg så det blev en go salamipizza med extra ost till middag och sedan lördagsgodis framför Mellon. En slapp lördag med andra ord. 

Ett stort plus är att allt socker har gjort susen för Linus hosta som lugnat sig ordentligt. Hoppas han får en god nattsömn och inte går upp kl 06 imorgon också. 😴

Allmänt | | Kommentera |

Växer så det knakar

Jag hade fått för mig att det skulle va svårt att få majs att gro, men 34 av 35 korn har redan kikat upp! Nu ska jag bara hålla liv i dem tills det är dags att plantera ut dem. När kan en göra det förresten? 🤔

Tomaterna och basilikan har också börjat titta upp, men är väldigt små än så länge. Chilin lyser med sin frånvaro. Vi får se vad det blir av det hela. 

Apropå växer så har alla killarna vuxit rejält på längden det sista och nästa alla byxor börjar bli för korta. Dags för ny garderobsrensning alltså och inventera vad som finns och vad som behöver fyllas på. Men inte idag. Idag ska vi på bio, Lego Batman, baka egen pizza och kolla på Mello. Myspys!

Barn & Familj, Trädgård | | Kommentera |
Upp