Kapselgarderob

Idag trillade jag över ett begrepp som är helt nytt för mig: kapselgarderob!

Det betyder i korta drag att en väljer ut ca 30 plagg och endast dessa får användas i 3 månader. Bland plaggen ska byxor, överdelar, skor, kjol, klänning, väskor, ytterplagg ingå. 
Underkläder, strumpor, träningskläder, pyjamas, badkläder och liknande ingår inte. 

Grundtanken är alltså att tänka till så att alla plaggen passar ihop och kan kombineras till både vardag och fest. Så simpelt egentligen och samtidigt så svårt!

Jag inser ju att jag på sätt och vis redan har en kapselgarderob fast helt omedvetet. Och jag är säker på att med mer eftertanke och planering behöver jag aldrig stå på morgonen och klura på vad jag ska ha på mig. 😄 T.ex. så behöver jag tänka till och plocka bort det som inte används och som i dagsläget bara tar plats. 
Så nu är min plan att påbörja projektet i helgen när Magnus är i Tyskland. Till och börja med ska jag börja skriva upp hur många plagg jag tror jag behöver och om det är något som jag eventuellt behöver komplettera med. För under projektet är nya inköp ett big no no (om inte nåt går sönder såklart) också en utmaning! 

Nedan syns ett förslag på en kapselgarderob, där är bh:ar ingår, det kommer inte jag räkna med. MEN det lär ju bli ett röj i bh-lådan i samma veva. 

Emma Gillar | | Kommentera |

Senaste trenden

Just nu är det mycket fokus på fötter här hemma. 

Vincent har ju sen han va riktigt liten haft bekymmer med sina naglar och nu har hälarna börjat bli väldigt torra med lite sprickor (jag tror det delvis hänger ihop med hans eventuella psoriasis). Så nu har jag börjat smörja in fötterna och ge honom fotmassage. Han verkligen njuter (jag förstår honom!) och ser så härligt avslappnad ut. ☺ 
Detta innebär ju såklart att även brorsorna vill ha fotmassage och då är det ju bara att ställa upp. Linus njuter också, men Felix fnissar mest. Han har nog ärvt pappans kittlighet. 
Jag vill ju inte smörja tassarna med vad som helst så just nu kör vi på Urtekrams handcream som luktar härligt av blåklint (sägs det). 
Förhoppningsvis kommer detta underlätta och hjälpa för både naglar och hälar. Det är ju synd om pojken när han får ont. 😞 Tips på snälla fotcreamer som passar för små barn mottages tacksamt. 

Barn & Familj | | Kommentera |

Ekologiskt fotavtryck

Den senaste tiden har jag börjat tänka mer och mer på mina ekologiska fotavtryck, dvs hur mycket resurser jag förbrukar. Jag inser allt mer att jag slösar en del av ren lathet, fåfänga och såklart vana.

Magnus har länge tjatat på mig att t.ex. släcka lampor, och det gör jag gärna, men jag glömmer ju! Nu försöker jag att verkligen tänka på att släcka lampor som bara står och lyser helt i onödan. Ett litet steg i rätt riktning. 
Jag har även skrivit om tandkräm förr och måste erkänna att jag haft ett ganska långt bakslag på just denna fronten, men igår när det var dags att köpa en ny tub återgick jag till Acta
 
Bilen är ett aber, men nu har vi kommit fram till att när Passaten gjort sitt ska den bytas ut mot en miljöklassad liten bil. Jag skulle gärna ha en liten Skoda Fabia igen. Tills dess försöker jag gå eller cykla till jobbet när vädret tillåter. Vill helst inte gå när det regnar på tvären vilket det ofta gör här på Västkusten. 
 
På matfronten har vi blivit väldigt mycket bättre på att handla eko-mat och jag tycker inte det märks märkbart i plånboken. Vi försöker istället tänka att vi unnar oss riktigt gott eko-kött typ en gång i veckan och resterande middagar blir det mer vegetariskt eller fisk från hållbart fiske. Känns otroligt bra och barnen önskar oftare soppor av olika slag eller vegetariska pastasåser när de ger menyförslag. Tummen upp!
 
Jag blev även glatt överraskad när jag hittade de här tuberna med shampo, balsam och duschtvål på Ica. Nu återstår bara att se om de håller måttet. 😄
 
Vad gör du för att minska jordens resurser?
 
Miljövänligt | | Kommentera |
Upp