emmas garderob

Välkommen till mig! En 3-barnsmamma som bloggar om allt möjligt.

Middagstips

Mat & Recept Permalink0
Igår kom Magnus hem (något skadeskjuten) efter en helg i Kiel med några vänner. Både jag och barnen har längtat efter honom så jag bestämde mig för att slå på stort och laga lite asiatisk mat till mafiljen (Felix benämning på familjen). Asiatisk mat är inte det jag brukar föredra, men Magnus och Bisse gillar det jättemycket så ibland får en ju bjuda till lite. Valet föll på Asiatiska kycklingrullar ett recept jag hittade på Santa Marias hemsida.
De var lite pilliga att göra och det tog något längre tid än jag tänkt mig, men det var det helt klart värt för oj så gott det blev! Barnen var som väntat föga imponerade, men åt i alla fall ris, gurka och mango. Bisse åt i och för sig lite kyckling också, men mest ris blandat med sweet chili
 

 4 portioner

Kycklingrullar

  •   1 pkt Rispapper
  •   600 g Kycklingfilé eller kycklingfärs
  •   1 msk Olja att steka i
  •   0.5 dl Flagad mandel
  •   0.5 kruka Färsk mynta
  •   0.5 st Gurka
  •   2 st Salladslök
  •   1 st Lime, juicen
  •   1 krm Salt
  •   1 st Mango
  •   50 g Mizunasallad, eller annan småbladig sallad

Tillbehör

  •  Sallad
  •  Ris

  1. Tärna kycklingen fint och stek den gyllenbrun i olja. Tillsätt flagad mandel och låt den steka med en kort stund. Häll över Teriyakisås som får steka in lite i kycklingen. Ta från värmen och krydda med Coriander & Chili. Ställ åt sidan.
  2. Strimla salladslök och skär gurka i fina stavar. Skär mango i tunna klyftor och hacka myntan grovt.
  3. Blanda mynta, gurka, lök och mango med limejuice, salt och Coriander & Chili till en riktigt finskuren sallad. Ställ åt sidan.
  4. Koka upp vatten, häll det i en vid form eller skål och låt det svala. Doppa varje rispapper i vattnet, ett och ett. Lägg bladen på en fuktad handduk. Fördela kycklingfyllning, sallad med mango i mitten på rispappret. Vik in sidorna och rulla ihop till rullar. Låt rullarna stå en stund i rumstemperatur och vila med skarven neråt.

Skär rullarna mitt itu, på snedden. Servera med Teriyakisås och Sweet Chili Sauce. Mumsigt!

Receptet sa från början att även rädisor och avokado skulle finnas med i rullarna, men det tog jag bort. Och salladen serverades vid sidan av, det var alltså bara kycklingröra, mango, salladslök och gurka i själva rullen. Jag kan varmt rekommendera den här rätten och kommer absolut göra den fler gånger.

 

 
Bilden är lånad från santamaria.com

Vabruari

Barn & Familj, Emma Gillar, Hus & Inredning Permalink0
Igår var jag hemma med pojkarna för sista vab-dagen på länge hoppas jag. Puh, så rastlösa barn var det längesen jag sett!
Till slut fick jag samlat ihop dem och vi tog en spännande tur till återvinningsstationen, kemtvätten och Blomsterlandet. Vincent och Felix valde varsin Våreld till sina rum (som jag glömde fota igår) och Linus valde en Elefantöra(?) som får bo nere eftersom han inte har någon fönsterbänk. Men jag har funderat på om han kanske ska få en ampel i sitt fönster istället. 


Ett litet hörn med små nya bekantskaper fick följa med hem från handelsträdgården. Många av min orkidéer är fortfarande inte glada efter runtflyttningen i våras/somras i samband med bygget så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Och så läste jag häromdagen om en florist som berättade att hon slängde ledsna växter för de är dåliga för själen. Och jag kan hålla med, det är riktigt deprimerande med deppiga växter. Fast samtidigt: finns det liv, finns det hopp!


Tur att den här solstrålen livar upp alla sammanhang! ❤️

Sovrumstankar

Hus & Inredning Permalink0
Jag är sugen på att måla en av väggarna i sovrummet. Gärna nån blå nyans, men vilken?




Och en ny sängram/sänggavel står högt på önskelistan, men långt ner på priolistan... 😏
Till top