Snödamm

Jaha, säg den lycka som varar (sa hon cyniskt).

Nu är Magnus dålig, riktigt dålig. Stackarn!

Så jag och killarna har hållt oss långt borta från sovrummet. 
Egentligen har det varit en ganska vanlig måndag. Eftersom Magnus normalt sett repar på måndagskvällen brukar vi bara se honom till middagen så som sagt ungefär som en vanlig måndag. Plus lite ojande från sovrummet. 😉

Jag tog mig dock en lite paus när jag lagt Linus för att gå ut och hämta ved och skotta undan lite av snön som kommit under dagen. Min förhoppning var att snön skulle va tung så jag kunde få utlopp för den uppdämda energin jag samlat på mig efter flera dagar instängd. Dessvärre blev det inte så mycket skottning, jag kunde vifta bort flingorna med en dammvippa.... Så nåt vidare utlopp blev det inte, men 10 minuter i friska luften är inte illa det heller. 

Nu ska jag krypa ner i bäddsoffan i Felix rum där han och Linus redan sussar sött i varsin säng. Magnus får campa själv i vårt sovrum. 
Allmänt | | Kommentera |

Annan åsikt

Ibland börjar man ju se saker i ett annat ljus. T.ex så brukar jag inte skänka pengar till tiggare, dels för att jag inte vet vem pengarna hamnar hos (den som tigger, en liga eller liknande) eller vad de går till (droger, alkohol, mat till familjen?) dels för att jag sällan har kontanter, men också för att jag anser att tiggeri är något dåligt. Men så läste jag den här artikeln som en vän på Facebook hade länkat till:

http://www.expressen.se/nyheter/ett-liv-i-kylan/

Det fick mig som sagt att se människan som sitter där istället för att försöka se anledningen. Jag antar att ingen människa sätter sig frivilligt i kylan och ber om pengar. Han eller hon skulle säkert hellre sitta inne på en arbetsplats eller vara hos sin familj istället. Så därför när jag var på Torget idag och såg en kvinna sitta där invirad i filtar för att komma undan snålblåsten högg det verkligen till i hjärtat och jag gav henne en slant. Sen om mina kronor mot förmodan skulle hamna hos maffian så må det väl va hänt, kvinnans leende och tack var genuint och det gjorde mig glad. 

Hmm, så vart vill jag komma? Är det synd om alla tiggare? Ja det är det nog. Oavsett om det är missbruk, arbetslöshet eller hot som får en person att tigga så är det väl synd om henne eller honom? Sen kan man ju ha åsikter om eget ansvar mm. Hur som helst så kommer jag ge en peng i fortsättningen om ingen annan kan få mig att ändra åsikt och om jag har något i plånboken alltså. 

Hur resonerar du?
Allmänt | | Kommentera |

Brödraskap

Ibland är de så goda vänner och har riktigt kul ihop. När det händer blir jag verkligen helt varm i hjärtat. ❤️ Tyvärr övergår myset ofta i lika närgånget bråk...


Gosigt värre under filten imorse. Mamma fick inte va med och spela Angry Birds, det va bara för stora barn enligt Felix. 😳
Barn & Familj | Angry Birds, barn, mys | | Kommentera |
Upp