Lunchshopping

 
Det blev visst lite lunchshopping idag. Jag kom på att jag "måste" börja lite med försådden i helgen och då behövde jag köpa ny såjord. Årets potatis Maria köpte jag också. Det är ju ändå Maria-dagen idag! Maria är tydligen en hyfsat tidig sort så den tror jag kommer passa oss som inte gillar att vänta på färskpotatisen.

Sen slog jag även till på frön till sparris och kronärtskocka, båda nyheter för mig.
Sparris? tänker kanske du då. Är inte den väldigt långsam? Jo, det stämmer, vi kan inte räkna med någon sparrisskörd förrän om 3 år ungefär, men jag tänker att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Och jag tror att de åtmindståne kan vara ganska effektfulla i trädgården tills dess att de går att börja skörda. Vi får väl se om detta är en av mina bättre eller sämre idéer!
Kronärtskockan ska visst kunna gå att övervintra så jag ska noga överväga platsen de ska växa på. Undrar just om de är poppis bland sniglarna? Ska jag våga sätta dem i rabatten eller ska jag ta det säkra före det osäkra och sätta dem i landet? I trädgårdsladet ska ju även potatis, vitlök, rabarber, morot och bondbönor få plats. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska göra ett nytt  försök med rödbetor i år.
Förra årets majsprojekt var ju inte helt lyckat, men jag är inte redo att ge upp majsen riktigt än så jag ska göra en ny satsning i år. Men jag har nästan bestämt mig för att sätta majsen i någon av rabatterna istället. Jag ska rita och räkna lite på det när snön smält bort lite grann och jag bättre kan se vad jag har för plats egentligen.
 
Vad ska ni odla år?
 
Trädgård | | Kommentera |

Blommigt

Jag har ju egentligen tänkt att bloggen inte ska innehålla några outfits och sånt längre, men när den här bilden dök upp i mitt Facebook-flöde blev jag blixtförälskad! Nu tänker jag på jumpsuiten alltså. Och kanske skorna. Eller ja, kanske alltihop utom örhängena.
 
 
MEN så är H&M så finurliga att den jumpsuiten inte har kommit in på lager ännu utan de hänvisar till att bevaka sidan tills den kommer. När vet de inte....
Min plan är ju att banta ner mitt klädinnehav till minimum för att slippa stå framför en överfull garderob och känna att jag inte har något att ha på mig. Det jag äger ska vara sånt som passar och sånt jag tycker om. Logiskt egentligen, men så ser det inte ut idag tyvärr. Men jag tycker att en blommig jumpsuit absolut passar in i mitt nya(?) trädgårdsliv så jag tänker nog att jag ska hålla utkik efter den. Gillar att den inte verkar tight och att den har lite ärm, så den borde funka på både till allt från fest, chill och jobb. Undrar vad det är för material? Hoppas hoppas hoppas på viskos eller bomull och ingen läbbig varm polyester.
Om någon skulle springa på den i butik får ni väldigt gärna hojta till! 💙
 

Emma Gillar | | Kommentera |

Första pluggkvällen

(null)

Här sitter jag. Barnen ligger i sina sängar och jag har kursens första riktiga pluggkväll. 

Dags att analysera min trädgård och komma fram till hur jag kan göra det mesta och bästa av den. 
Jag läser om stilar, krafsar ner idéer och tankar, stryker och funderar. Det är verkligen inte lätt och jag inser mer och mer att jag kommer få välja bort en hel del som jag egentligen tycker om men som inte kommer att passa in i helheten. Det gäller att hitta den där berömda röda tråden helt enkelt! 
Och när jag väl fått ordning på vilken stil, form och färgskala jag ska följa kommer ju trädgården bli min och förhoppningsvis kännas helt rätt. 

Bara att jobba vidare helt enkelt. 
Trädgård | | Kommentera |
Upp