Knäcke och bulle

Idag har Vincent och Felix haft premiär i Mulle- respektive Knyttegruppen. Vädret var sämsta möjliga med ösregn och vi blev (såklart) sena hemifrån så det var verkligen med andan i halsen vi satte oss i det våta gräset och lyssnade på brevet som Mulle hade skickat till barnen.

Dagens uppdrag blev att samla småkryp och fundera över vad de äter. 
Vincent tjurade för att vi inte lyckades fånga nån liten groda till hans burk, men efter infångandet av en långbent spindel blev det lite bättre. Sen gnälldes det en hel del efter fika, över smutsiga händer och tunga ryggsäckar, men därimellan var det förvånansvärt muntra miner i regnet.  Och lagom till fikastunden blev det ett uppehåll i regnet och riktigt mysigt att sitta där i skogen. 


Aldrig smakar väl mat så gott som ute?!


Mösspremiär blev det också idag för somliga


Skogsmysarna!

Felix var dock ganska besviken över att ha hamnat i Knäckegruppen (Knyttegruppen). Han ville hellre gå med Vincent i Bullegruppen (Mullegruppen). Haha! Han tyckte det var otroligt orättvist att han skulle få äta knäckebröd i skogen medan Vincent skulle mumsa bullar! 😂 Inte ens efter fikat var han helt övertygad om att grupperna inte hade de namn han fått för sig att de hade. Snacka om skeptiskt kille!

Men totalt var det en väldigt trevlig upplevelse och vi ser fram emot nästa tillfälle som för oss blir om tre veckor. 
Allmänt, Barn & Familj | | Kommentera |

Boost

Nu har barnen gjort sin första vecka på förskolan och jag har redan kill i halsen. Men för att kanske mota åtminstone en förkylning i dörr'n har alla i familjen (utom Linus) börjat dricka Mivi Total Plus, flytande multivitamin för alla över 3 år. Hoppas att det kan hjälpa lite iallafall.


Den är sur som tusan så frågan är hur länge vi kan lura i Felix sin lilla dos... Vincent dricker gladeligen sin utspädd i lite apelsinjuice. 👍

Idag har jag också boostat min mammasjälvförtroende rejält och tagit hela gosskören till frisören. Ett djupt andetag innan vi gick över tröskeln och med väskan full av Festis så gick det hela galant! Inte en tår och knappt några protester. Kors i taket! Jag börjar få koll på det här med tre ungar nu. 😂 Haha!
Kan meddela att jag förutom Festis även hade ett skärp i väskan så Röjar-Ralf kunde spännas fast i stolen. 😉 Tänkte att det var bästa att ta det säkra före det osäkra, men jag tror egentligen knappt han märkte att han satt fast. Han hade fullt upp med att kolla in brorsorna. 


Full fart på saxarna!

Nu ska jag strax börja med middagen, idag bjuds det på tacokyckling, ris och sås, hoppas det kommer gå hem. Annars får vi köra på repris från gårdagen: blodpudding. 😁
Allmänt | | Kommentera |

Det blir inte mycket bättre

Lille pallevanten har somnat i vagnen och blivit av med strumpan för en stund. Nu har han bara bandage så det känns nog lite skönare. 
När han sover passar jag på att äta lite lunch och kika på VM i ridsport på tv. God mat och hästar, blir inte mycket bättre än så! 😉


En enkel fiskgratäng med pressad potatis och några överblivna minimorötter från senaste McDonalds-besöket. 

Det var Magnus som lagade maten så jag vet inte exakt hur enkelt det var, men enligt honom var det ett klart spara-recept

Fiskgratäng med kräftstjärtar och dill, 4 portioner

- 600g djupfryst fisk
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl riven ost

Sås:
- 1 burk kräftstjärtar
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- salt och peppar
- 1/2 dl dill

Sätt ugnen på 200 grader. 
Tina fisken och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord form, salta, peppra, täck formen med folie och tillaga i ugnen ca 15 min. 

Smält smöret i en kastrull, svag värme. ta av den från värmen och rör ner mjölet. Rör ner mjölken. ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka 3-5 min. 
Tillsätt kräftstjärtarna och dillen, smaka av med salt och peppar. 

Häll såsen över fisken. Strö över osten och gratinera i 250 grader i ca 10 minuter. 

Mycket gott och barnen mumsade för fullt!
Mat & Recept | | Kommentera |
Upp