Vad nu då?!

Minns att jag tappade en hel del hår när jag ammade Vincent, men den här gången tar verkligen priset!
Hittills har det känts hanterbart, men ikväll lossnade stora tussar i duschen. Hjälp!!

Efter en snabb googling på amning+håravfall insåg jag att det bara är att ringa vårdcentralen imorgon. Det kan nämligen bero på trubbel med ämnesomsättningen (vilket jag redan har) och måste därför kollas upp. Kan det va så att jag äter fel dos Levaxin? Får väl höra vad de säger imorgon.

Nu är iallafall håret i tryggt förvar i två flätor över natten.
Ska nog också boka av slingorna på onsdag och bara göra klippningen ifall ifall...

Smink & Hår | | Kommentera |

Måndagsmys

Idag har Magnus varit ledig. Det betydde att jag fick lite sovmorgon (eftersom han var bakis igår och jag drog största lasset med kidsen). :) Inte dumt alls!
Efter frukost, ett fikabesök av en kompis till Vincent och hennes mamma och lunch drog vi till simhallen för att bada och plaska en stund. Vincent är verkligen modig nu och är nästan mer under än över vattnet. Felix var inte riktigt på hugget och skrattade inte lika mycket som vanligt, men var absolut inte missnöjd.

Hemma igen blev det lite papparkaksbak och sedan kom farmor och farfar på snabbvisit. De hade varit i Göteborg och sålt lite grejer efter gammelfarmor på auktion. Vi bjöd på pepparkakor, det blev inte så många, Vincent åt upp det mesta av sin degklump och myste med barnen.

Båda pojkarna var tyvärr ganska trötta så Felix somnade redan kl 18 och Vincent knappt en halvtimme efter honom. Och när farmor och farfar åkt stack Magnus iväg för att repa så här sitter jag nu alldeles allena. Är lite sugen på att sätta på SR Bjällerklang och baka lussekatter, men jag orkar nog inte genomföra det idag. ;) Kanske imorgon efter dagis.

Istället ska jag surfa runt på nätet och försöka komma julklappar till Magnus och syskonbarnen, de är det sista jag behöver fixa, sen är allt klart. Lovley! Det är nästan obeskrivligt skönt att ha alla klapparna klara redan nu. Kanske kan jag bara njuta av advent, julpyssel med Vincent och god mat i år utan att behöva fokusera på att hitta den perfekta klappen?
Allmänt | | Kommentera |

Liseberg

Idag har vi och en herrans massa andra människor varit på Liseberg och förlustat oss. Vädret var väl inte riktigt med oss, men de första timmarna var det uppehåll nästan hela tiden. Dock är det ju som det är med Västkusten, även om termometern visar 9° så kan det kännas som minusgrader. Det var med andra ord ganska rått i luften och jag kände mig genast som en dålig mamma som inte tagit på Vincent vare sig långkallingar, regnbyxor, täckbyxor eller termobyxor. Magnus hävdade envist att Vincent skulle överleva några timmar även om han blev kall om knäna, men jag var inte helt övertygad.
Felix däremot hade det gott nerbäddad i vagnen och verkade inte frysa för han som som aldrig förr. Skulle inte förvåna mig om han tycker att det är färdigsovet väldigt tidigt imorgon bitti.

Vincent och hans kompis Ella åkte karusell på karusell och skrattade högt. Lilla bergodal-banan Rabalder var nog favoriten och Vincent ville helst inte gå ur när åkturen var över.

När det blev tätare mellan regndropparna retirerade vi in på en restaurang och åt en god middag. Det var längesen jag såg Vincent mumsa köttbullar och potatismos så som han gjorde idag. Man blir uppenbarligen hungrig av att busa och ha kul!
Felix skötte sig också jättefint under maten. Han var vaken, glad och fick sitta i mitt knä och kika på allt som pågick runt omkring oss.
Någon efterrätt hann vi tyvärr inte få i oss för barnens tålamod tog slut precis när varmrätten var uppäten. Typiskt, jag som hade sett fram emot en härlig mjukglass!

När vi kom ut igen hade det tyvärr börjat regna ganska mycket och vi var alla rätt trötta. Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att åka hemåt. Kan säga att det tog inte många minuter innan det snusades och snarkades från baksätet. Sötingar!

Vincent vaknade inte när vi kom hem utan åkte bums i säng och Felix var upp och busade en stund till. Han orkade dock inte speciellt länge utan somnade inte allt för långt efter sin storebror.
Magnus passade på att utnyttja situationen och drog ut på byn med en polare så jag fick fjärrkontrollen och soffan för mig själv. Tyvärr går det inget på burken som jag är sugen på att se, men att slötitta är inte dumt det heller. Kanske leder det till att jag faktiskt går och lägger mig i hyffsad tid istället?

Men nu blir det lite kvällsfika!
Att köra radiobil var ganska svårt, men väldigt roligt!

Barn & Familj | | Kommentera |
Upp