Gilland i Pisa

Alltså, herregud vad vi njuter här i Pisa! Somliga är lite lätt skära i skinnet och somliga mer myggbitna än andra, men jösses va bra vi har det. 

Pisa är verkligen en trevlig och lagom stad att turista i. Barnen knatar och går utan knot (nästan) och vi äter god mat och dricker gott vin/juice. Solen skiner och värmer frusna nordbokroppar och jag tror ingen längtar hem. 😄

Barn & Familj, Emma Gillar | | Kommentera |

15 000 steg

Det sägs att en sån som jag (med ett stillasittande jobb) behöver gå i snitt 15 000 steg/dag utöver träningen för att ha en hälsosam livsstil. 

Shit, vissa dagar har jag knappt gått 5000 steg om det vill sig illa. 😬
Jag försöker att ta cykeln eller gå till jobbet om vädret tillåter, även en lunchpromenad på 20-30 minuter, men det blir ju inte av varje dag. Långt därifrån!

Men idag lyssnade jag på ett långt podavsnitt från Styrkebyrån och då hann jag faktiskt få ihop över 15 000 steg idag på kvällspromenaden. Skönt!
Nu är inte mitt mål att knata så långt varje dag, men bara att bli medveten om hur lite jag rör mig om jag inte gör aktiva val gör ju istället att jag vill röra mig mer. 

Och frisk skogsluft i lungorna gör ju i alla fall mig glad, så att jag "fick steg" på köpet är ju bara en bonus. ☺️

Kropp & Träning | | Kommentera |

Luften gick ur mig

 
I fredags när jag cyklade hem med barnen lekte livet, vi skulle ha en härlig helg tillsamans. Den lyckliga helgkänslan försvann fort när vi kom hem och jag insåg vad som hade hänt i Stockholm. En fruktansvärd tragedi. Mina tankar går till alla drabbade och deras anhöriga.
 
Jag försökte förklara för barnen så gott det gick vad som hade hänt, men informationen var ju knapphändig och jag ville inte skrämma dem heller.
 
När Magnus kom hem bestämde vi oss för att åka på den inplanerade familje-after worken som vi hade bokat in ihop med goda vänner. Det kändes märkligt, men samtidigt fint att få vara på en vacker plats (Jorhammars Herrgård) tillsammans med min älskade familj och fina vänner. Barnen studsade i en hoppborg, åt mängder av glass och chokladpudding, vi vuxna njöt av god mat och en helt fantastiskt duktig trollkarl så det blev en bra fredag ändå.
 

Älskade Felix på sin cykel! Han äger verkligen känslan av att lyckas och att äntligen se honom komma farande gör mig glad ända in i själen! Den roligaste kommentaren kring cyklingen fick Magnus i fredags:
"Pappa titta! Igår lärde jag mig cykla och idag lärde jag mig bromsa!"
Magnus blängde på mig och tyckte att jag skulle tagit den lektionen direkt, men ungen lärde sig ju bromsa ändå! Bra jobb av både honom och mig! :)
 
Barn & Familj | | Kommentera |
Upp