Vätskebrist

Igår upptäcktes att någon gjort åverkan på vattentornet här i Stenungsund så nu bör vi inte dricka kranvattnet till analys är gjord. Så otroligt onödigt!
Och det känns mest som det är ett pojkstreck (flickstreck?), som att någon brutit upp låset bara för att kolla hur det ser ut inne i ett vattentorn. Det skulle jag också vilja veta, men jag skulle inte ta reda på det olovligen. 

Jaja, så länge får vi hämta vatten i en tank 500 m härifrån och det funkar ju bra så länge det bara ska räcka till välling, kaffe och tandborstning. 😊

I övrigt så har liten börjat bli stor. Linus protesterar å det vildaste när jag försöker sätta honom i barnstolen, nu är det bara tripptrappstol som gäller. Det betyder dock att Vincent har gett sin stol till honom och nu är utan själv. Vid tillfälle får jag alltså ta mig till IKEA och köpa en hög matstol till Vincent. Han är fortfarande lite för kort i rocken för att sitta på en vanlig stol. Men så himla gulligt av honom att ge sin stol till lillebror! ❤️ Till skillnad mot Felix som blir vansinnig om Linus så mycket som närmar sig hans tripptrapp. 😂


Vad händer om jag vänder på tallriken?


Titta min macka mamma!


Myror i blöjan! Svårt att sitta still när man sitter på en stol för stora killar. 😄
Allmänt | | Kommentera |

Nyklippt

Under högljudda protester och många tårar är nu Linus nyklippt. Hans toviga lockar i nacken fick inte längre va kvar, bara de uppe på huvudet. Jag kunde bara inte klippa bort allt. 😁 Känner mig hyfsat nöjd med slutresultatet. Med tanke på att han inte satt stilla en sekund i stolen blev det ett jack här och där, men som sagt är ser det ändå ok ut. 


En högst motvillig modell... 


Tack o lov för lockar och självfall så att alla misstag inte syns lika tydligt! 🙏Barn & Familj | | Kommentera |

Nyskördat

Har precis gallrat lite bland morötterna och det blev den sötaste lilla skörd jag någonsin sett!


Har inte bestämt mig än om jag ska äta dem som de är eller koka dem lite lätt. 


Ett gäng söta små rödbetor fick också följa med in från landet. De ska kokas eller lagas i ugn och sedan avnjutas med getost. Mums!

Tog med mig Felix en sväng till Blomsterlandet på förmiddagen, nu ska det bli liv i perennrabatten bakom smultronlandet igen. Just nu ser den bara sorglig ut...


Tror nog att rosenskäran ska få byta till en annan plats i trädgården, den syns ju knappt bakom smultronen! 😳

Igårkväll var jag ute och rensade till nästan 23. Det var en helt underbar kväll! Vincent var med en stund och plockade smultron, sen gick han in och la sig i soffan. 
Så härligt att va ute och greja sena sommarkvällar och bara låta tanken segla iväg. Ena stunden tänkte jag att om jag bodde i Midsummer hade jag nog snart blivit mördad där i trädgården. Och om jag hade varit med i Trädgårdstoppen hade Peter Englander gått runt där och ojat sig över bristen på planering. 😂 Sen lyssnade jag på tonåringarna som hängde på lekplatsen, både drama och glädje vilket kändes mer igen än jag kanske skulle vilja erkänna och mer avlägset än jag definitivt skulle vilja erkänna! 

Nej, middagen är redan avklarad så nu ska jag gå ut och försöka plantera lite ihop med Linus innan det är dags för honom att lägga sig. 
Hus & Inredning | grönsaker, morötter, odla, perenner, rabatt, rosenskära, rödbetor, trädgård, växter | | Kommentera |
Upp