Thrifted

Idag har jag återigen varit i guldgruvan Hos Marta och Maria och fyndat. Idag blev det fem ljusstakar, två barnböcker, tre små djur till barnen och en kruka för den nätta summan av 103 pickdoller! 👍 Behöver jag säga att jag är mer än nöjd?!


Tre ljusstakar av grön marmor och två i mässing. 😍

Den lilla asken fick jag när jag var liten och "marmorbrickan" är ett överblivet hyllplan inklätt i dekorplast. Riktigt bra om jag får säga det själv. ☺️ Brickan ser ju nästan äkta ut om man inte kikar på hörnen där skarvarna syns (just därför är de inte med på bilden).
Nu ska jag lägga Lilleman och sedan njuta av sällskapet av goda vänner som är här på middag. 

Önskar alla en skön lördagskväll!
Emma Gillar | | Kommentera |

Mrs mighetto

Nu har jag fixat en present till Linus 2-årsdag och till lillkusinen Williams dop. Gäller att va ute i god tid och planera, eller hur? ;)
 
Till Linus blivande alldeles egna rum har jag köpt hem den här bilden på Mr Bosse från Mrs Mighetto. De är så himla fina tycker jag! Märks det förresten att jag gått bananas på posters det sista eller, haha, det är snudd på det enda jag vill köpa nu för tiden! Och de tillhörande testerna till bilderna är ju också mysiga, kan verkligen trigga fantasin. Jag tänker att jag kan hitta på små berättelser och sagor utifrån texten ihop med barnen. Mysigt!
 
 
Mr Bosse är en drake. Ganska uppenbart kan tyckas, men det folk inte vet är att han kan flyga. När som helst och vart som helst. Det är liksom inget trix som vem som helst kan lära sig. Den färdigheten måste vara medfödd för att funka. Ibland tar Bosse med sig barn på en liten flygtur, men bara om man önskar det enormt mycket, äter upp sin mat, säger tack och förlåt och så måste man ha en innerlig tur…
 

Till William blev det den här bilden. Hoppas den faller föräldrarna i smaken.
 
 
Mr Henry är sagovärldens sakletare, nutidens svar på spåkvinnan och fantastisk på att leta upp saker. Men inte vilka saker som helst utan de allra viktigaste av gömda, glömda och ibland bortprioriterade saker som tacksamhet, omtanke och vänskap. Sådant får man absolut inte glömma bort. Henry fixar biffen. Ser till att det blir folk av folk och att världen blir en trevligare plats.
 

Egentligen hade jag velat ha Mr Eric, men han har inte börjat säljas ännu. Typiskt. Men han kan ju kanske få stå kvar på önskelistan.
 
 
...Mr Eric och Miss Ester är kompanjoner, eller bästa kompisar som de väljer att kalla det. De delar ansvaret för ordningen i skogen där Erics område är miljön. Skräp i skogen förvandlar han till vackra saker såsom; blommor, mossa eller små knoppar. Det betyder inte att han är mindre engagerad i att undervisa skogens alla smådjur om det självklara i att återvinna och kompostera, han är vår miljökämpe och får försurningsprocessen och växthuseffekten att bli spännande och underhållande...
 
Allmänt, Emma Gillar, Hus & Inredning | | Kommentera |

Filemon Kid

Jag har ramlat över ett barnklädesmärke som jag är lite nyfiken på: Filemon Kid.
Det är ett märke som använder sig av ekologiska och naturliga material (något som jag verkligen gillar), som har kul design på trycken och härliga färger. Vårkollektionen finns (bl.a.) hos Minishop på Vallgatan 21 i Göteborg, en god anledning att ta sig en tur till storstaden inom en snar framtid.
Här kommer ett urval av det jag tycker är finast i kollektionen:
 
 
T-shirt och tights Armadillo
 
 
Sweatshirt Catbear som är vändbar, då blir motivet så här 
 
 
 
Sweatshirt och tights Fox
 
 
T-shirt och tights Raccon
 

Härliga kläder som sagt och riktigt kul också att de funkar precis lika bra på killar som på tjejer, alltså barnkläder! :)
Emma Gillar | | En kommentar |
Upp