Gelé
Världens finaste Vincent visar stolt upp vår rödavinbärsgelé som vi gjorde igår. Vilken tur jag har som har en sån söt och duktig hjälpreda i köket. ❤
Vi tog 1 liter röda vinbär och kokade och mosade dem med 1 dl vatten så de blev en härlig gegga. Sen skulle geggan rinna av genom en silduk så att vi kunde ta till vara på saften, men någon silduk äger jag inte så det fick bli kaffefilter istället. Det funkade inte.
Så vi lät bären rinna av genom ett ganska fint durkslag, funkade bättre, men saften blev lite grumlig fast det struntade vi i.
Sen kokade vi saften med 4,5 dl strösocker och 0,5 dl pektin, hällde över i en burk och ställde in i kylen. Färdigt!
(Pektin finns att köpa på mataffären om man som jag plockat helt mogna bär, det är nämligen pektinet som får gelén att stelna och det är mer pektin i omogna bär.)
Rätt så enkelt och det blev väldigt sött och gott. Perfekt till kommande söndagsstekar!
Hej Emma!
Härlig blogg o underbara ungar!
Hoppas vi kan ses igen!
Kramar Gunilla