Knäcke och bulle

Idag har Vincent och Felix haft premiär i Mulle- respektive Knyttegruppen. Vädret var sämsta möjliga med ösregn och vi blev (såklart) sena hemifrån så det var verkligen med andan i halsen vi satte oss i det våta gräset och lyssnade på brevet som Mulle hade skickat till barnen.

Dagens uppdrag blev att samla småkryp och fundera över vad de äter. 
Vincent tjurade för att vi inte lyckades fånga nån liten groda till hans burk, men efter infångandet av en långbent spindel blev det lite bättre. Sen gnälldes det en hel del efter fika, över smutsiga händer och tunga ryggsäckar, men därimellan var det förvånansvärt muntra miner i regnet.  Och lagom till fikastunden blev det ett uppehåll i regnet och riktigt mysigt att sitta där i skogen. 


Aldrig smakar väl mat så gott som ute?!


Mösspremiär blev det också idag för somliga


Skogsmysarna!

Felix var dock ganska besviken över att ha hamnat i Knäckegruppen (Knyttegruppen). Han ville hellre gå med Vincent i Bullegruppen (Mullegruppen). Haha! Han tyckte det var otroligt orättvist att han skulle få äta knäckebröd i skogen medan Vincent skulle mumsa bullar! 😂 Inte ens efter fikat var han helt övertygad om att grupperna inte hade de namn han fått för sig att de hade. Snacka om skeptiskt kille!

Men totalt var det en väldigt trevlig upplevelse och vi ser fram emot nästa tillfälle som för oss blir om tre veckor. 
Allmänt, Barn & Familj | | Kommentera |
Upp