Lunchshopping

 
Det blev visst lite lunchshopping idag. Jag kom på att jag "måste" börja lite med försådden i helgen och då behövde jag köpa ny såjord. Årets potatis Maria köpte jag också. Det är ju ändå Maria-dagen idag! Maria är tydligen en hyfsat tidig sort så den tror jag kommer passa oss som inte gillar att vänta på färskpotatisen.

Sen slog jag även till på frön till sparris och kronärtskocka, båda nyheter för mig.
Sparris? tänker kanske du då. Är inte den väldigt långsam? Jo, det stämmer, vi kan inte räkna med någon sparrisskörd förrän om 3 år ungefär, men jag tänker att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Och jag tror att de åtmindståne kan vara ganska effektfulla i trädgården tills dess att de går att börja skörda. Vi får väl se om detta är en av mina bättre eller sämre idéer!
Kronärtskockan ska visst kunna gå att övervintra så jag ska noga överväga platsen de ska växa på. Undrar just om de är poppis bland sniglarna? Ska jag våga sätta dem i rabatten eller ska jag ta det säkra före det osäkra och sätta dem i landet? I trädgårdsladet ska ju även potatis, vitlök, rabarber, morot och bondbönor få plats. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska göra ett nytt  försök med rödbetor i år.
Förra årets majsprojekt var ju inte helt lyckat, men jag är inte redo att ge upp majsen riktigt än så jag ska göra en ny satsning i år. Men jag har nästan bestämt mig för att sätta majsen i någon av rabatterna istället. Jag ska rita och räkna lite på det när snön smält bort lite grann och jag bättre kan se vad jag har för plats egentligen.
 
Vad ska ni odla år?
 
Trädgård | | Kommentera |
Upp