Min plan

 
Ok så vad är tanken nu med att jag ska utbilda mig inom trädgårdsdesign kanske du tänker? För att få lite klarhet kring vad min plan är för tillfället tänkte jag bjuda på en liten intervju med mig själv.
 
Varför just trädgårdsdesign?
För det första så har jag nog alltid varit rätt intresserad av växter, trädgård och odling. Det är tålamodsprövande, men också väldigt givande. Jag mår bra när jag ser att min trädgård/mina växter mår bra och när jag skapar en plats där familjen trivs.
Jag är för tillfället inte helt nöjd med min trädgårds utseende och dess funktion så den här utbildningen gör jag främst av egenintresse för att kunna skapa något jag gillar.
 
Ska du säga upp dig från ditt jobb?
Nej, det har jag inte tänkt. Jag jobbar fortfarande 80%, har ingen restid, och ett jobb jag gillar så att sluta på TGH är inget alternativ. Tryggheten med en anställning väger också tungt.
Men hur det kommer bli i framtiden vet ju ingen. Jag tror dock att jag kan hinna köra lite designuppdrag vid sidan av om det finns intresse för det.
 
Ska du starta en egen firma?
Det har jag faktiskt inte riktigt bestämt ännu. Det beror på hur många uppdrag jag får. Men initialt tänker jag inte satsa någon kraft på att bli egenföretagare.
 
Vad är ditt mål med din trädgård?
Jag vill att den ska kännas spännande att gå i med flera olika "rum", eller kanske jag ska säga delar. Den ska vara så lättskött som möjligt och färgglad, gärna med mycket blommor som både människor och insekter kan njuta av.
Att barnen så trivas är också viktigt, så att de ska få ta plats och odla det som intresserar dem måste jag ta hänsyn till.
Det är ju inte någon stor trädgård jag har, tomten är på strax över 400 kvm och då finns det ju ett hus, förråd samt pool + altan där redan att ta hänsyn till.
Att få till ett växthus är lite av en våt dröm, men hur det ska få plats har jag inte riktigt klurat ut ännu! Förhoppningsvis är det något jag kan få hjälp med på kursen.
 
Har du någon favoritväxt?
Inomhus - orkidéer! När de blommar...
Ute gillar jag också min enda trädgårdsorkidé, våra blåbärsbuskar, det japanska körsbärsträdet vi fick i bröllopspresent och Felix lilla japanska lönn som vi fick i samband med hans födelse. Jag bli också väldigt glad när vitsipporna jag satte för några pressansvarig dyker upp på vårkanten. 

Vad tycker du bäst om i din trädgård idag? Och sämst?
Det bästa med trädgården är att denhar så många olika lägen och ger möjlighet till olika typer av odlingar. 
Det sämsta är de orange blommorna som sprider sig som ogräs, är hopplösa att bli av med och inte passar in nånstans. Och mördarsniglarna. 

Förutom kursen, har du några andra trädgårdsplaner för i år?
Nja, jag är sugen på att testa att odla majs i år igen. Det kan inte gå lika dåligt som förra året! Bondbönor var en hit, så det kanske blir det igen också. Och potatis. 
Jag är väldigt nyfiken på att prova att odla jordnötter, men då måste man ha ett växthus eller ordentlig drivbänk och det har jag ju inte. Än. 
Några andra projekt har jag inte för tillfället, men det kommer säkert!


Ok, tack för idag! Har ni fler frågor, ställ dem gärna.  

Trädgård | |
Upp